Новини

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

[21.05.2020]

ИНФОРМАЦИЯ ЗА НОВАТА СХЕМА НА ЛИНИИТЕ НА ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ В СЛИВЕН

Община Сливен изпълнява проект „Интегриран градски транспорт, гр. Сливен“, финансиран по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Една от дейностите, предвидена за изпълнение в края на проекта, е въвеждането на нова, оптимизирана транспортна схема.

Проектът на новата схема е изготвен съгласно Наредба № РД-02-20-2 от 20.12.2017 г. за планиране и проектиране на комуникационно-транспортната система на урбанизираните територии. Маршрутите са разработени в зависимост от настоящия пътникопоток, наличните нови фирми и производства в индустриалните зони, както и констатираните от „Пътнически превози“ ЕООД нужди от обществен транспорт в различни точки на града.

Транспортната схема отговаря едновременно на следните изисквания:

- осигуряване на обществен транспорт в кварталите „Комлука“ и „Клуцохор“;

- гарантиране на преки и удобни връзки между всички зони на Сливен, според нуждите на потоците;

- избягване на пренатрупване на предлагането на услугата по някои от градските артерии и много слабо или изцяло липсващо транспортно обслужване в други райони;

- съобразяване на часовете за тръгване с нуждите на пътникопотока и осигуряване на повече транспортни средства в сутрешните и следобедните часове на работните дни.

Община Сливен и „Пътнически превози“ ЕООД дават възможност на гражданите да се запознаят с проекта на новата транспортна схема, преди тя да бъде внесена за разглеждане от Общински съвет – Сливен. До 20.06.2020 г. може да изпращате вашите въпроси и коментари на следния e-mail: projects@sliven.bg

Още информация вижте тук

<< ПОСЛЕДНИ НОВИНИ | << АРХИВ